TRÅDLÖS SKIMNING – EN NY METOD FÖR SKIMNING SOM INTE FUNNITS TIDIGARE

SÅ ENKELT STJÄLS DINA KORTUPPGIFTER

När många samlas på en plats för att shoppa är det ofta trångt. I sådana miljöer är det vanligt med fickstölder och det är därför viktigt att tänka på hur du förvarar din plånbok. Tyvärr är detta inte en tillräcklig säkerhetsåtgärd för att undvika stöld av sina kortuppgifter. Visst är det smidigt med kort man endast behöver blippa och slipper momentet med att mata in kortet och slå sin kod? Denna funktion är numera standard för merparten av betalkort. Tekniken innebär också att tjuvar som står nära dig kan läsa av dina kortuppgifter utan att ha direkt tillgång till ditt kort, så kallad trådlös skimning. Med hjälp av en avläsare kommer tjuven åt dina kortuppgifter genom dina kläder och din plånbok på upp till 1 meters avstånd.

TRÅDLÖS SKIMNING ÄR DEN ENKLASTE FORMEN AV SKIMNING

Tidigare var tjuvarna tvungna att montera en särskild apparatur på t.ex. bankomater för att stjäla de kortuppgifter som krävs för att handla på internet – kortnummer och utgångsdatum. För bara några år sedan var trådlös skimning omöjligt, men i takt med utvecklingen av kontaktlösa betalningsalternativ och att näthandeln expanderat, är det enklare än någonsin. Vid trådlös skimning märker man inte när ens kortuppgifter kapas eftersom att man inte blir av med själva kortet.


SKIMSAFE-KORET SKYDDAR MOT TRÅDLÖS SKIMNING

SkimSafe-kortet är en ny typ av säkerhetsprodukt som skyddar dina bankkort mot trådlös skimning. Det innehåller modern teknik som aktiveras automatiskt och skickar ut en skyddssignal 3 centimeter på varje sida. På så sätt kan du skydda alla dina bankkort i plånboken mot trådlösa ficktjuvar med ett enda kort. Du behöver bara placera SkimSafe-kortet bland dina bankkort någonstans i din nuvarande plånbok. Det är det enklaste och mest användarvänliga sättet att skydda sig mot trådlös skimning idag.

Varje SkimSafe-kort testas individuellt för att säkerställa att det fungerar som utlovat. för att du ska känna dig säker på att du använder en

Du kan läsa mer om SkimSafe-kortet här.


Meny